Vand i kælderen

Find lignende cases

 

Situation:

Andelsboligforeningen på H.C. Ørsteds Vej havde bestilt en vedligeholdelsesplan fra VOPA for at få en gennemgang af deres bygning.

I starten af 90’erne havde foreningen fået foretaget en byfornyelse hvor tag, vinduer og facade var blevet renoveret. Men nu var bestyrelsen i tvivl om hvordan de skulle budgettere i fremtiden i forhold til vedligeholdelse af deres bygning.

Efter gennemgangen blev det tydeligt at der var massive problemer med fugt og vand i kælderen, det havde resulteret i at bjælkerne var rustne i hele underetagen.

 

Løsning:

Som byggerådgivere har VOPA udarbejdet en plan for udskiftning af bjælkerne. Dette inkluderer en prioriteret liste med ”nice to have” og ”need to have” projekter for kælderen, så bestyrelsen kan prioritere foreningens penge og fremlægge et konkret forslag til generalforsamlingen.

VOPA hjælper desuden med at lave et generalforsamlingsoplæg samt en præsentation af samme. På generalforsamlingen vil beboerne således også have mulighed for at stille spørgsmål og få svar med det samme, fra en uvildig person med fagspecifik viden.

Efter en beslutning er truffet, vil VOPA hjælpe med udbud, projektbeskrivelse inkl. omfanget af byggesagen, budgettering og valg af håndværkere.

Endeligt fører VOPA tilsyn når arbejdet går i gang og er med til en slutgennemgang med fejl og mangel registrering.

 

Resultat:

Klarhed for bestyrelsen, de var ikke klar over at de havde massive problemer i kælderen, men nu kan det blive en prioritet.

Projektet afventer godkendelse på generalforsamling.

H.C. Ørsteds Vej 41B

Andelsboligforeningen H.C. Ørstedsvej 41B er en mindre forening bestående af 9 boliger. Bygningen har ligget centralt på Frederiksberg siden 1876.

Har i også brug for rådgivning?

Kontakt os, så hjælper vi jer hele vejen.

Jeppe_portraitudenkant